Projectontwikkeling

Schove Groep wil mooie projecten ontwikkelen! Centraal daarbij staat wat mensen nodig hebben om prettig te wonen, werken en samen te leven, maar vooral om volop te genieten. We laten ons daarbij steeds inspireren door frisse innovatieve ideeën en duurzame oplossingen.

 

Gebiedsontwikkeling A-kwartier

In 2015 is de gemeente Groningen gestart met de gebiedsontwikkeling van het A-kwartier. Hiermee wil de gemeente Groningen het woon- en leefklimaat verbeteren in het A-kwartier. De gemeente heeft de samen met buurtbewoners, eigenaren en ondernemers de Toekomstvisie A+kwartier gemaakt, bestemmingsplannen gewijzigd en stimuleringsregelingen geïnitieerd.

In februari 2016 is door Roeland van der Schaaf (wethouder) het feestelijke ‘startschot’ gegeven voor de bouwwerkzaamheden in het A-kwartier. Schove Groep is als eigenaar van meerdere panden in de Muurstraat, als eerste gestart met de transformatie van prostitutiepanden naar woningen.

Eerste oplevering in april 2016 van 2 stadswoningen.

Muurstaat

 

Kraggenburcht

Dit project heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Schove groep had deze locatie aan de Friesestraatweg al langer in bezit. Er stond een oud vervallen boerderijtje, karakteristiek voor de oude uitvalsroute van de stad Groningen, maar te slecht om te behouden.
In 2017 is daarom op deze plek een appartementencomplex gerealiseerd met 20 luxe appartementen.

Bekijk de site van Schovast

Nominatie Groninger Architectuur prijs 2018:
https://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl/

 

Friesestraatweg

De Zeeuw

‘Monumentale’ garage in een fraaie woonwijk in Leeuwarden, die wordt verbouwd tot appartementen. Verwacht start bouw is 2019. Momenteel is Schove Groep nog druk bezig met de voorbereiding. Nadere informatie volgt later.

Heresingel 36

In 2018 heeft de Schove Groep het voormalige pand(en) van zorgcentrum Rikkers-Lubbers aan de Heresingel in Groningen aangekocht. Het pand heeft een tijdelijke bestemming gekregen. Er worden internationale studenten opgevangen die door het tekort aan studentenhuisvesting in de stad geen onderkomen kunnen vinden. In tussentijds is Schove Groep druk met de nieuwe invulling van het pand. Nadere informatie volgt.

 

Nieuwste Woningen
Geen woningen gevonden.
Contact Opnemen
Nieuwsbrief